Ξεκίνησε η ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτου!

Ψηφιακά μπορεί να γίνει πλέον η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του αυτοκινήτου, καθώς εγκαινιάστηκε η λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας στο gov.gr.  ( https://bit.ly/3aNIEF9 )

 

Προϋποθέσεις:

 1. Να είστε φυσικά πρόσωπα ο πωλητής όσο και ο αγοραστής.
 2. Να μεταβιβάζετε το 100% της κυριότητας του ΙΧ οχήματος σας (επιβατικό ή και δίκυκλο), το όχημα σας να είναι κίνηση και να μην υπάρχουν οφειλές τελών κυκλοφορίας.
 3. Να υπάρχει Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) σε ισχύ ή το όχημα να μην έχει ακόμα υποχρέωση για έκδοση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (για οχήματα κάτω των τεσσάρων (4) ετών).
 4. Να μην υπάρχει παρακράτηση κυριότητας του οχήματος ή σε περίπτωση που υπάρχει να είναι μεγαλύτερη των 7 ετών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας κυκλοφορίας σε εσάς.
 5. Να μην υπάρχει καταχωρημένος στην άδεια κυκλοφορίας κάποιος από τους κωδικούς παρατηρήσεων (003, 004, 005, 008, 023, 024, 030, 037, 039, 048, 064, 080, 084, 090, 092, 093, 097, 128, 133, 134, 135, 176, 178, 179, 182).
 6. Να μην υπάρχει άλλη αίτηση σε εξέλιξη για το συγκεκριμένο όχημα.
 

Τα βήματα της διαδικασίας

 1. Ο πωλητής επιλέγει το όχημα αποκλειστικής κατοχής του, που θέλει να μεταβιβάσει και αυτόματα από την εφαρμογή ελέγχονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για να συνεχίσει η διαδικασία.
 2. Επιλέγει τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας που θα σταλεί η αίτηση και καταχωρίζει τον ΑΦΜ του αγοραστή.
 3. Ο αγοραστής λαμβάνει ενημέρωση με γραπτό μήνυμα (sms) και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για να εισέλθει στην εφαρμογή, να αποδεχτεί τη συναλλαγή και να δηλώσει αν θα παραλάβει ο ίδιος ή εκπρόσωπος του την νέα άδεια κυκλοφορίας.
 4. Αγοραστής και πωλητής, με την ολοκλήρωση της αίτησης, λαμβάνουν αυτόματα στη Θυρίδα πολίτη βεβαίωση υποβολής αιτήματος και πλήρωσης των προϋποθέσεων μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος η οποία φέρει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr. Με τη βεβαίωση αυτή ο αγοραστής μπορεί να ασφαλίζει και να κυκλοφορεί εντός της Ελληνικής επικράτειας το υπό μεταβίβαση όχημα για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών.
 5. Ο αγοραστής προσέρχεται στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας που δηλώθηκε στην αίτηση για την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας προσκομίζοντας:
 6. Την τρέχουσα άδεια κυκλοφορίας του οχήματος (συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και από τους δύο)
 7. Το αποδεικτικό εξόφλησης των τελών αδείας και μεταβίβασης του οχήματος.
 

Θα χρειαστείτε:

 • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet (αφού πρώτα εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου)
 • τον ΑΦΜ του αγοραστή (αφορά τον πωλητή)

πηγή: www.carandmotor.gr

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτου!

Ψηφιακά μπορεί να γίνει πλέον η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του αυτοκινήτου, καθώς εγκαινιάστηκε η λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας στο gov.gr.  ( https://bit.ly/3aNIEF9 )   Προϋποθέσεις:

Read More »

Υποχρεωτική η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας στα ρυμουλκούμενα!

Προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων έχουν οι ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ρυμουλκούμενων οχημάτων κατηγορίας Ο1, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκατασκευών, οι οποίοι δεν είχαν εφοδιαστεί με άδεια ρυμούλκησης, με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και

Read More »

Επιδότηση στα καύσιμα: Υψηλότερα ποσά, περισσότεροι δικαιούχοι και επέκταση για τρεις μήνες!!

Νέο πακέτο για επιδότηση σε βενζίνη και ντίζελ κίνησης με αύξηση του ποσού και των δικαιούχων και παράταση του μέτρου για ακόμα τρεις μήνες ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο

Read More »

Καλοκαίρι 2022: Πριν φύγετε για διακοπές, μην ξεχάσετε να ελέγξετε το αυτοκίνητό σας!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μαζί του έχει μπει και η περίοδος των διακοπών. Ειδικά φέτος με τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πολλοί θα επιλέξουν

Read More »

Αυξάνεται στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα- Στα 100 ευρώ στα νησιά.

Στα τέλη του Ιουλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων (Fuel Pass-2) για το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου,

Read More »

Οι κακές συνήθειες που «σκοτώνουν» το αυτοκίνητό μας.

Μερικές μικρές συμβουλές που μπορούν να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση το αυτοκίνητό σας και να σας εξοικονομήσουν χρήματα. Στατιστικά, τα περισσότερα αυτοκίνητα φτάνουν στο τέλος του

Read More »

Περάστε KTEO και βγείτε ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ στη στιγμή!

Στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Παπαδόπουλος θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα Την Δική σας Εξυπηρέτηση και Ασφάλεια όπως επίσης και την Μακροχρόνια Προσφορά μας στο Κοινωνικό Σύνολο!

Όντας λοιπόν ευαισθητοποιημένοι από την γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας, σας προσφέρουμε απευθείας ΕΚΠΤΩΣΗ 10€ ΚΑΙ 5€ στον ισχύοντα τιμοκατάλογο για τακτικό έλεγχο Ι.Χ. επιβατικού οχήματος ή Μοτό!

Ελάτε με το κουπόνι σας ή παραλάβετέ το απευθείας στο ΚΤΕΟ μας