8 tips για ασφαλή οδήγηση το καλοκαίρι!

Καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες η διάρκεια της μέρας είναι πολύ μεγαλύτερη και καθώς, χάρη στον ήλιο και τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, όλοι έχουμε ένα αίσθημα χαλάρωσης να μας συντροφεύει αρκετές στιγμές, τα δύο τρίτα των οδηγών πιστεύουν ότι αυτή είναι η ασφαλέστερη εποχή του χρόνου σε ό,τι αφορά την οδήγηση. Στην πραγματικότητα όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Ο αριθμός των ατυχημάτων εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και για το λόγο αυτό θα ήταν καλό αυτή τη χρονιά όχι μόνο να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν οδηγούμε αλλά και να αρχίσουμε να ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές που έχουν μοιραστεί οι ειδικοί.

Πριν την οδήγηση

1. Βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά είναι επαρκώς φουσκωμένα και ότι το πέλμα τους είναι σε κατάσταση τέτοια που δεν θα επηρεαστεί η πορεία σας αν συναντήσετε ολισθηρό οδόστρωμα ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

2. Ελέγξτε αν οι υαλοκαθαριστήρες είναι σε άριστη κατάσταση, καθώς οι καλοκαιρινές μπόρες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο.

3. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζετε το αυτοκίνητό σας να έχει πάντα τις απαραίτητες ποσότητες υγρών στα σωστά επίπεδα γιατί το καλοκαίρι τα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ –όπως κι εσείς!

4. Ελέγξτε ότι τα φώτα λειτουργούν κανονικά κάθε φορά πριν ξεκινήσετε την πορεία σας.

5. Κάντε σέρβις στο air condition, ιδανικά, πριν αρχίσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ώστε να μην εκτεθείτε σε αυτές ενώ οδηγείτε, καθώς αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

6. Έχετε πάντα στο όχημά σας τα εξής: ένα κουτί πρώτων βοηθειών, έναν φακό, ένα καλώδιο jumper και αρκετό νερό, για να είστε προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Κατά την οδήγηση

7. Προσπαθήστε να περιορίσετε τους περισπασμούς και μείνετε συγκεντρωμένοι στον δρόμο. Με άλλα λόγια, μην τρώτε ενώ οδηγείτε, μην κοιτάτε τον καθρέφτη για να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας, μην ασχολείστε πολύ με το ραδιόφωνο και μην χρησιμοποιείτε τα κινητά σας τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

8. Βοηθήστε να υπάρχει χώρος για όλους και όλα τα οχήματα στους δρόμους. Τους καλοκαιρινούς μήνες κυκλοφορούν περισσότεροι πεζοί από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου –το ίδιο ισχύει και για τους μοτοσικλετιστές και για τους ποδηλάτες. Φροντίστε να κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας έτσι ώστε η οδήγηση να είναι πιο άνετη για όλους!

Το καλοκαίρι μας κάνει όλους να χαλαρώνουμε, οπότε επιτρέψτε κι εσείς στον εαυτό σας να χαλαρώσει και να μοιράσει αγκαλιές –παρότι δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση με αυτές τις θερμοκρασίες, κάνει σε όλους μας καλό!–, μόνο μην χαλαρώσετε ποτέ τη ζώνη ασφαλείας! Σώζει ζωές!

Καλές καλοκαιρινές διαδρομές!!!

πηγή:https://www.zarpanews.gr/8-tips-gia-asfali-odigisi-to-kalokairi/

Περάστε KTEO και βγείτε ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ στη στιγμή!

Στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Παπαδόπουλος θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα Την Δική σας Εξυπηρέτηση και Ασφάλεια όπως επίσης και την Μακροχρόνια Προσφορά μας στο Κοινωνικό Σύνολο!

Όντας λοιπόν ευαισθητοποιημένοι από την γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας, σας προσφέρουμε απευθείας ΕΚΠΤΩΣΗ 10€ ΚΑΙ 5€ στον ισχύοντα τιμοκατάλογο για τακτικό έλεγχο Ι.Χ. επιβατικού οχήματος ή Μοτό!

Ελάτε με το κουπόνι σας ή παραλάβετέ το απευθείας στο ΚΤΕΟ μας